Ontwikkelingen hulpmiddelenzorg (GIP databank).

Het aantal gebruikers van hulpmiddelenzorg stijgt in 2015 met 3%. Het aantal verzekerden wat gebruik maakt van hulpmiddelenzorg groeit met 3% naar 2,3 miljoen gebruikers. In vergelijking met het voorgaande jaar blijven de totale uitgaven aan hulpmiddelenzorg in 2015 stabiel en bedragen €1,5 miljard. Ten opzichte van het voorgaande jaar stabiliseren de uitgaven voor hulpmiddelenzorg en komen net als in 2014 uit op totaal €1,5 miljard. Het aantal gebruikers van hulpmiddelenzorg neemt wel toe en groeit met 3% naar totaal 2,3 miljoen verzekerden. Op macroniveau stijgen de kosten per declaratie. Het effect van deze toename van de prijs per declaratie wordt gecompenseerd door een daling van de aantallen declaraties en de declaraties per gebruiker. De andere prijscomponent, de kosten per gebruiker, daalt ook in 2015. Omdat Ontwikkelingen hulpmiddelenzorg de kosten per gebruiker dalen, leidt de toename van het aantal gebruikers in 2015 niet tot een stijging van de totale uitgaven. De top 3 van hulpmiddelen met de grootste absolute afname van de kosten in 2015 bestaat uit testmaterialen voor diabetes, voorzieningen voor stomapatiënten en orthopedisch schoeisel. Van deze drie hulpmiddelen is de daling van de kosten per gebruiker voor de testmaterialen voor diabetes het grootst: -27%. Voor de voorzieningen voor stomapatiënten is de daling van de kosten per gebruiker -9% en voor orthopedisch schoeisel -1%.

Lees verder op:

http://kdb.axonconnect.nl/sites/default/files/zin_gipeilingen_2015_dec_2016.pdf

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ontwikkelingen hulpmiddelenzorg (GIP databank).

  1. Evelien zegt:

    Gigantische bedragen spelen er in de wereld van (orthopedische) hulpmiddelen. Toch lijken de kosten per saldo niet – zo zeer – te stijgen. Dat lijkt me een gunstige ontwikkeling.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s