‘eigen risico is straf op ziek zijn’

Zorgverzekeraar: eigen risico is straf op ziek zijn

GroenLinks sloot zich maandag aan bij andere partijen die pleiten voor het afschaffen van het eigen risico, waarbij mensen moeten meebetalen aan hun zorgkosten. Volgens de partij kost het afschaffen zo’n 3,7 miljard euro.

Dat bedrag is volgens DSW-directeur Oomen te pessimistisch. ”Ik kan op mijn duim uitrekenen dat het maximaal 2,6 miljard euro is”, stelt hij. ”Dat gaat dan natuurlijk in een premieverhoging zitten.”

Chronisch zieken
Volgens Oomen is het afschaffen van het eigen risico een ‘uitstekend idee’. ”Er komen geen extra kosten bij”, zegt hij. ”Het punt is dat de kosten van gezondheidszorg voor de chronisch zieken omlaag gaan en voor de gezonden omhoog.”

Het eigen risico is volgens de DSW-baas ook niet effectief. Ook nu mensen moeten bijbetalen nemen ze nauwelijks minder zorg af. ”Het remt het eerste jaar wel een beetje, maar die neemt daarna snel af.”

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Een reactie op ‘eigen risico is straf op ziek zijn’

  1. olafwijman zegt:

    Waarom niet gewoon solidair het eigen risicobedrag in de premie opnemen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s