Waar gaat het naar toe met Intrakoop-Prospitalia en de umc’s met hun GPO GDEKK?

Ligt het dan in de bedoeling of in het verlengde dat afdelingen inkoop zich dan transformeren tot afdelingen assortimentsbeheer? En hoe zit het dadelijk met ‘kennis van en ervaring met inkoop’ binnen de verschillende zorgorganisaties zelf?

En hoe werkt het eigenlijk? Je levert als zorgorganisatie je bestellijstje in en later komt er een factuur volgens de prijslijst van een Prospitalia of een GPO GDEKK?

Krijg je als aangesloten zorgorganisatie inzicht in hoe jouw GPO (Group Purchasing Organisation) hun benchmarkonderzoek doen?

En hoe groot is ‘het gevaar’ dat je als zorgorganisatie, misschien niet nu maar later, je toch te veel gaat betalen?

Ben benieuwd naar antwoorden.

 

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s