Gewijzigde Aanbestedingswet 2012 per 1 juli 2016 in werking

30-juni-2016 | bron: PIANOo

De gewijzigde Aanbestedingswet 2012 is vastgesteld en vandaag gepubliceerd. Ook de wijziging van het Aanbestedingsbesluit, de vernieuwde Gids Proportionaliteit, het vernieuwde Aanbestedingsreglement Werken 2016 en de nieuwe Regeling tot wijziging van de regeling modellen eigen verklaring zijn vastgesteld en vandaag gepubliceerd. Dit pakket geldt vanaf 1 juli 2016 voor alle aanbestedingen door (semi-) publieke instellingen in Nederland. Met deze wet geeft Nederland invulling aan de Europese richtlijnen voor aanbesteden.

Aanbestedingswet 2012 en Aanbestedingsbesluit

Een aantal bepalingen uit de gewijzigde Aanbestedingswet 2012 is nader uitgewerkt in het Aanbestedingsbesluit. Onderdeel van dit besluit is het Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA). De Gids Proportionaliteit en het Aanbestedingsreglement Werken 2016 (ARW 2016) worden aangewezen als richtsnoeren.

Gewijzigde Aanbestedingswet 2012

Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA)

Het Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) is per 1 juli 2016 verplicht, de modellen Eigen Verklaring vervallen hiermee. De Europese Commissie heeft voor het UEA een online tool ontwikkeld. In de praktijk blijken aanbestedende diensten en ondernemers problemen te ondervinden met het controleren van het door hen gegenereerde of ingevulde document. Het ministerie van Economische Zaken ontwikkelt daarom een interactief pdf-formulier, dat naar verwachting uiterlijk 8 juli 2016 beschikbaar is via pianoo.nl.

Aanbestedende diensten kunnen het interactieve pdf-formulier vanaf dat moment invullen, beveiligen en toevoegen aan hun aanbestedingsdocumenten. Zij kunnen het ook alsnog toevoegen bij aankondigingen uit de periode 1-7 juli 2016.

Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA)

Aan de slag met de gewijzigde Aanbestedingswet 2012

PIANOo heeft de meest verstrekkende wijzigingen op een rij gezet, met informatie en handvatten voor toepassing van de gewijzigde Aanbestedingswet 2012 in de praktijk.

 

https://www.pianoo.nl/actueel/nieuws/gewijzigde-aanbestedingswet-2012-per-1-juli-2016-in-werking

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s