Nederlandse UMCs hebben unaniem besloten zich bij de Duitse GPO GDEKK aan te sluiten.

http://www.gpo-healthcare.com/nl_NL/home/

GPO-Healthcare is een inkooporganisatie (Group Purchasing Organisation) die zich richt op medische producten in de gezondheidszorg. Ons doel is om – met behoud van de door de medisch specialisten gedefineerde productkwaliteit – de inkoopkosten voor ziekenhuizen te verlagen. Dit doen wij door:

  • het inkoopvolume van zorginstellingen te bundelen
  • een professioneel en gestructureerd tenderproces uit te voeren
  • specifieke productkennis centraal beschikbaar te maken
  • het inkoopproces voor alle betrokken partijen efficienter te maken.

GPO-Healthcare richt zich primair op medische verbruiksartikelen en wij zien Europa als onze markt met een initiële focus op Nederland.

Kosten in de Gezondheidszorg in Nederland en Europa blijven stijgen en de verwachting is dat deze zullen verdubbelen in de komende 10 jaar. Zorginstellingen staan onder druk van overheid en verzekeraars en zijn op zoek naar instrumenten die hen kunnen helpen om deze kostenstijgingen in de hand te houden. GPO-Healthcare helpt ziekenhuizen en zorginstellingen in deze strijd tegen kostenstijgingen.

Einkaufgemeischaft Komunaler Krankenhauser-EKK (www.ekkeg.de)
Dienstleistungs- und Einkaufsgemeinschaft Kommunaler Krankenhäuser eG im Deutschen Städtetag werd opgericht in 1998 om voor de aangesloten ziekenhuizen voor hun gezamenlijke inkoop betere prijzen te realiseren. Vandaag vertegenwoordigt EKK meer dan 60 ziekenhuizen en heeft een inkoopvolume gerealiseerd van meer dan 650 miljoen euro.

 

 

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s