Met zorgpolis-checker meteen duidelijkheid over vergoeding behandeling

Met de nieuwe zorgpolis-checker kunnen medisch specialisten sinds 1 januari hun patiënten vooraf vertellen of een bepaalde behandeling door hun zorgverzekering wordt gedekt.

De zorgverzekeraars hebben samen met de ziekenhuisorganisaties NVZ en NFU de zorgpolis-checker laten ontwikkelen door VECOZO, de organisatie die onder meer het declaratieverkeer in de zorgsector regelt.

De zorgpolis-checker – officieel Inkijkvoorziening Polis (IVP) – kan worden geraadpleegd door medewerkers van algemene en academische ziekenhuizen. De informatie van de zorgpolis-checker stelt zorgaanbieders in staat om de patiënt zo goed mogelijk vooraf in te lichten over de te verwachten kosten, zonder dat er over concrete bedragen gesproken wordt. In de toekomst kunnen ook huisartsen en andere medisch specialisten van de zorgpolis-checker gebruikmaken.

Niet alle zorgaanbieders zijn gecontracteerd
Aan het nieuwe online-instrumentarium is een jaar gewerkt, nadat Zorgverzekeraars Nederland eind vorig jaar al besloot tot het ontwikkelen ervan. Dat was nodig omdat bij sommige zorgpolissen (met name de zogenaamde budgetpolissen) niet alle zorgaanbieders door de zorgverzekeraar zijn gecontracteerd. De patiënt die toch kiest voor die zorgaanbieder moet dan een eigen bijdrage betalen. Dat moet een patiënt dan wel van tevoren weten, zonder dat daar extra telefoontjes naar de zorgverzekeraar of een ingewikkelde zoektocht op het internet voor nodig is.

Kijk voor meer informatie op de site van VECOZO.

https://www.zn.nl/338067458/Nieuwsbericht?newsitemid=866582528

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s