Brancheorganisatie van zorghotels juicht nieuwkomer Van der Valk toe

home_Hotel Tiel tower

Onlangs werd bekend dat hotelketen Van der Valk een zorghotel start in Tiel. De brancheorganisatie van zorghotels (SNHZ) vindt het initiatief een goed signaal.


“Deze gerenommeerde hotelketen gelooft blijkbaar in de levensvatbaarheid van het concept zorghotel, als brugfunctie tussen ziekenhuis en thuis. Het aantal zorghotels in Nederland stijgt. Bij ons zijn er inmiddels zo’n 20 deelnemers aangesloten. Oprichters van zorghotels zijn particuliere ondernemers en zorgorganisaties”, aldus Marc Vieten, zorghotelier van De Kim in Noordwijk en voorzitter van SNHZ. Hij verbaast zich enigszins over de reactie van de brancheorganisatie voor zorgondernemers Actiz, alsof de start van een zorghotel door een hotelier iets nieuws is.

SNHZ is de eerste brancheorganisatie voor zorghotels in Nederland en initiatiefnemer van het door zorgverzekeraars erkende keurmerk “Erkend Zorghotel”. Dat keurmerk is nodig voor een vergoeding door zorgverzekeraars van het verblijf.

Bij SNHZ-erkende zorghotels zijn de verblijfs- en zorgkosten van elkaar gescheiden. De kortdurende zorg wordt betaald, via de zorgverzekeringswet, uit de basispolis. De zorgverzekeraar vergoedt daarnaast een deel van het verblijf. De overheid werkt aan een verdere uitrol van de zorgverzekeringswet, onder andere door het vergoeden van een zogeheten kortdurend eerstelijns verblijf. Vieten: “Ik hoop dat wij als brancheorganisatie van zorghotels, bij gaan dragen aan die stap. Per slot van rekening zijn wij zo’n beetje de uitvinders van de brugfunctie tussen ziekenhuis en thuis: herstellen in een comfortabele hotelomgeving.”

Bron: SNHZ

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s