Evelien Tonkens: ‘Als de regering banken redt, dan toch zeker ook de thuiszorg?’

1 december 2015

Opiniestuk van hoogleraar Evelien Tonkens, dagblad Trouw.

 

‘Twee nieuwtjes van vorige week die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben: het dreigende ontslag van 12.000 thuiszorgmedewerkers bij TSN, en een Virtual Reality- bril voor kinderen in het Maxima Medisch Centrum waardoor ze in het ziekenhuis maar tegelijkertijd virtueel thuis in de woonkamer liggen. Deze twee gebeurtenissen lijken geheel los van elkaar, ook financieel en beleidsmatig: de betreffende thuiszorg wordt door gemeentes betaald, en de webcam door zorgverzekeraars. Toch is er wel degelijk een verband.’ Lees verder

http://www.uvh.nl/actueel/nieuws/evelien-tonkens-als-de-regering-banken-redt-dan-toch-zeker-ook-de-thuiszorg

Prof.dr. Evelien Tonkens is hoogleraar Burgerschap en humanisering van  de publieke sector aan de Universiteit voor Humanistiek.

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s