ontwikkelen van slimme oppervlaktestructuren voor medische hulpmiddelen

1,4 miljoen euro investering in Materiomics voor ontwikkeling medische hulpmiddelen

euro's

De investering is bedoeld voor het ontwikkelen van slimme oppervlaktestructuren voor medische hulpmiddelen samen met MERLN en MUMC+. 

Chemelot Ventures BV, Limburg Business Development Fonds BV (“LBDF” ) en de zittende aandeelhouders investeren gezamenlijk EUR1,4 miljoen in Materiomics BV, sinds kort gevestigd op de Brightlands Maastricht Health Campus. Deze financieringsronde wordt gebruikt om prototypes te ontwikkelen van medische hulpmiddelen met een slimme oppervlaktestructuur. Het gaat om medische hulpmiddelen zoals stents, katheters, borstimplantaten, tandimplantaten en kunstheupen. De slimme oppervlaktestructuren worden in samenwerking met het onderzoeksinstituut MERLN van de Universiteit Maastricht, het MUMC+ en industriele partners ontwikkeld.

Materiomics is gespecialiseerd in het vinden van oppervlaktestructuren die het gedrag van cellen beinvloeden. Hierdoor verbetert de toepassing van het product en worden coatings overbodig. Materiomics kan heel veel verschillende oppervlaktes gelijktijdig testen en is in staat precies die gewenste structuur te vinden die zorgt dat cellen zich op de gewenste manier gedragen. Met een door Materiomics ontworpen oppervlaktestructuur kunnen implantaten veel beter en sneller in het lichaam worden opgenomen en is er minder gevaar op afstoting.

Materiomics is opgericht als een spin-out van de Universiteit Twente uit de onderzoeksgroep van prof.dr. Clemens van Blitterwijk en prof.dr. Jan de Boer, die dit onderzoek inmiddels voortzetten vanuit het instituut MERLN aan de Universiteit Maastricht. Sinds 1 augustus is Materiomics gevestigd op de Brightlands Maastricht Health Campus. Frank-Jan van de Velden, CEO van Materiomics: “We zijn afgelopen zomer naar Maastricht verhuisd omdat we intensief samenwerken met het instituut MERLN op het gebied van celbiologie. Ook is de nabijheid van het MUMC+ belangrijk voor de verdere ontwikkeling van Materiomics omdat we daardoor de klinische toepassing van de verbeterde medische hulpmiddelen in de praktijk van dichtbij kunnen volgen. Bovendien zit in regio Maastricht een groot aantal nationale en internationale fabrikanten van medical devices waarmee we kunnen samenwerken bij de ontwikkeling van een nieuwe generaties producten.”

Marcel Kloosterman, senior investment manager Chemelot Ventures: “De activiteiten van Materiomics passen naadloos in het ecosysteem dat vanuit Brightlands uitgebouwd wordt in de Limburgse regio. De wetenschappelijke kennis en commerciële ervaring van het team van Materiomics bieden een excellente springplank naar doorbraken op het raakvlak van regeneratieve geneeskunde, materiaalkennis en medical devices.”

http://www.fmtgezondheidszorg.nl/eur-14-miljoen-investering-in-materiomics-voor-ontwikkeling-medische-hulpmiddelen/

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s