‘de schaalvergroting in de publieke sector is te ver doorgeschoten’.

Prof. pleit voor wet tegen schaalvergroting

Illusies rond fusies aldus prof. Blank

Ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen zijn te omvangrijk geworden, aldus prof. dr. Jos Blank. Wettelijke maatregelen moeten verdere schaalvergroting in de publieke sector tegengaan. Dat meldt hij in zijn oratie. Blank bekleedt sinds kort de bijzondere leerstoel Productiviteit Publieke Sector aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
De oratie is getiteld: ‘Illusies over fusies: Een kritische beschouwing over de schaalvergroting in de Nederlandse publieke sector 1985-2012’.
Volgens de professor is de schaalvergroting in de publieke sector te ver doorgeschoten. Ze levert grote nadelen op qua kosten en bereikbaarheid. Kwaliteitsvoordelen kunnen bovendien niet worden aangetoond.
Schaalvergroting is ontstaan om diverse redenen: vanwege de bekostiging, in verband met concurrentie, om bestuurlijke last te verminderen, in verband met interne schaalprikkels en door persoonlijke motieven van bestuurders.
De leerstoel is mogelijk gemaakt door het CAOP en gevestigd bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

http://www.boardroomzorg.nl/Nieuws/prof-pleit-voor-wet-tegen-schaalvergroting.html?utm_source=Copernica&utm_medium=e-zine&utm_campaign=OMZ_2015_9a

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s