Wow! Ouderen krijgen aandachtsuurtje.

Ouderen die in een verzorgingshuis wonen, krijgen dagelijks minimaal één uur persoonlijke aandacht van een begeleider. Dat staat in een plan van staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn dat op Prinsjesdag wordt gepresenteerd.

In het aandachtsuurtje kunnen de twee doen wat de oudere graag wil, bijvoorbeeld samen door oude fotoalbums bladeren of een ommetje maken. Het is de bedoeling dat voor iedere bewoner jaarlijks een budget van zo’n duizend euro beschikbaar komt voor individuele activiteiten.

Beter iets dan niets 😦
– See more at: http://www.skipr.nl/actueel/id23642-ouderen-krijgen-aandachtsuurtje.html#sthash.joBpfCrO.dpuf

http://www.kcwz.nl/extramuralisering/onderzoek-naar-sluiting-verzorgingshuizen >

Berenschot heeft begin 2013 berekend dat er de komende drie jaren sluiting dreigt voor ruim 800 ouderenzorglocaties (dit aantal is in april 2014 bijgesteld naar zo’n 600 locaties). Dit komt doordat, na het vervallen van ZZP 1 en ZZP 2 voor nieuwe cliënten per 1 januari 2013, met ingang van januari dit jaar de indicatie ZZP 3 niet langer wordt afgegeven. ZZP 3 is de meest voorkomende indicatie in het verzorgingshuis.

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s