U overweegt te starten met Verzorgend Wassen binnen uw zorgorganisatie? En u wilt een 100% onafhankelijk advies?

Over Verzorgend Wassen.

Zowel in de thuiszorg als in verpleeg- en verzorgingshuizen wordt veel tijd besteed aan het wassen van cliënten. Deze handeling is niet alleen tijdrovend, maar is ook fysiek belastend en vermoeiend voor zowel zorgverlener als cliënt. De vrij revolutionaire innovatie Verzorgend Wassen (VW) vervangt de gewone wasbeurt met water, zeep, washandje en een handdoek door een wasbeurt met een voorverwarmd pakje met washandjes of doekjes die geïmpregneerd zijn met een speciale lotion. De wasbeurt verloopt zeer snel, afdrogen is niet nodig en de huid wordt goed verzorgd. Evaluaties in meer dan 80 instellingen laten dan ook zien dat er, mits er sprake is van een zorgvuldige implementatietraject, goede resultaten worden bereikt voor cliënten, zorgverleners en zorgorganisatie. Ook in de beleving van cliënten en zorgverleners is er gemiddeld genomen sprake van een verbetering (Bron ZonMW).

Bovenstaande geldt ook voor het wassen van patiënten in het ziekenhuis.

Naast het geven van een goed advies werken wij graag mee aan een succesvolle implementatie van Verzorgend Wassen binnen uw zorgorganisatie.

Bel of e-mail voor een afspraak: 06-40100357 – olafwijman@dezorgmarkt.nl

Vriendelijke groet,

Olaf Wijman

Interessante links:

ZONMW STUDIE: WASHING WITHOUT WATER. Cost-effectiveness of a rapidly spreading nursing intervention in bedridden patients:

http://www.zonmw.nl/nl/projecten/project-detail/washing-without-water-cost-effectiveness-of-a-rapidly-spreading-nursing-intervention-in-bedridden-p/voortgang/

E-LEARNING VERZORGEND WASSEN:

https://www.zorgleren.nl/Training/verzorgend-wassen

Over olafwijman

Olaf Wijman (1959) is goed ingevoerd in de materie en gepokt en gemazeld als verkoper. In de wereld van medische hulpmiddelen en de zorg overziet hij alle facetten: de problemen maar vooral de oplossingen daarvan. Dankzij zijn brede werkervaring is hij zowel inhoudelijk als strategisch sterk. Hij is door de wol geverfd in sales, accountmanagement, salesmanagement, productkennis en –ontwikkeling en in educatie. Zijn kennis en werkervaring deed Olaf op bij grote spelers in de sector zoals Bauerfeind, Imgroma/Brocacef, Eli Lilly, Arion, Abena, King/Bunzl, Espria en Limatra. Maar hij kent de zorg ook uit eigen ervaring als verpleegkundige binnen diverse specialismen bij UMC St Radboud. Bovendien pionierde hij als een van de eerste ondernemers in de commerciële thuiszorg. De laatste jaren heeft Olaf als ad interim-adviseur binnen De Zorgmarkt zijn kennis enorm verbreed dankzij uiteenlopende succesvolle projecten (zoals Verzorgend Wassen), marketing en marktonderzoek, e-learning en innovaties in de basiszorg.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s